Rent a car blog

Blog | Saveti za efikasnu vožnju

Saveti za efikasnu vožnju

Želite da vozite efikasnije i uštedite novac na gorivu? 

Evo nekoliko saveta kako da na najbolji način iskoristite svoj automobil:

Održavajte ispravan pritisak u gumama jer nedovoljno napumpane gume mogu smanjiti potrošnju goriva za 3%. Obavezno redovno proveravajte pritisak u gumama i neka vam uvek bude u granicama koje je proporučio proizvođač.

Smanjite težinu koju vozite jer će automobil trošiti više goriva kako se opterećenje povećava. Dakle, da biste olakšali svoj automobil, ispraznite prtljažnik i unutrašnji prostor vozila od svih nepotrebnoh stvari.

Koristite tempomat! Korišćenje tempomata tokom vožnje autoputem ili otvorenim putem pomoći će vam da održite konstantnu brzinu i na taj način štedite gorivo.

Izbegavajte vožnju konstantno velikim brzinama; vaš automobil će trošiti više goriva pri većim brzinama. Da biste uštedeli gorivo, pokušajte da održite ograničenje brzine i izbegavajte naglo ubrzavanje i usporavanje. Optimalna brzina kretanja pri kojoj svako vozilo troši najmanje goriva je 90 km/h.

Racionalno koristite klima uređaj jer on može povećati potrošnju goriva i do 20%. Kada napolju nije prevruće, pokušajte da vozite sa delimično spuštenim prozorima.

Vaša vožnja će biti efikasnije i sigurno će vam štedeti novac  na gorivu ukoliko se prodržavate dela ili svih ovih saveta. Želimo vam srećan put, vaš Rent a car Beograd Royal.

Autor | Suzana Trajkovska

Suzana Trajkovska

Slični blogovi

Kako ohladiti automobil bez klima uređaja

Agencije za iznajmljivanje automobila često nude korisne savete o tome kako rashladiti automobil bez klima-uređaja, posebno u situacijama kada klima uređaj nije dostupan ili poželjan.

Ključ za daljinsko otključavanje i dodatne funkcionalnosti

Ukoliko ste iznajmili vozilo u nekoj od rent a car agencija kao što je Rent a car Aerodrom Beograd Booom, savetujemo vam da pitate predstavnika koje funkcije ima ključ vozila koje ste odabrali, pre nego što počnete da vozite iznajmljeno vozilo.