Rent a car blog

Blog | Obilazak Fruške Gore iznajmljenim automobilom

Obilazak Fruške Gore iznajmljenim automobilom

Fruška gora je planina koja se nalazi u blizini Novog Sada i predstavlja spoj netaknute prirode, istorijskih znamenitosti i kulturnog nasleđa.

Evo nekoliko korisnih saveta i mesta koja vredi posetiti tokom vašeg putovanja:

Planirajte svoju rutu:

Pre nego što krenete, isplanirajte rutu koja uključuje vaša omiljena mesta na Fruškoj gori. Mapirajte svoju rutu tako da možete efikasno da posećujete različite lokacije tokom dana.

Posetite manastire:

Fruška Gora je poznata po svojim manastirima. Posetite nekoliko odabranih manastira kao što su Krušedol, Novo Hopovo, Grgeteg ili Velika Remeta. Svaki od ovih manastira ima svoju jedinstvenu istoriju i arhitekturu.

Uživajte u prirodi:

Otkrijte prelepu prirodu Fruške Gore. Prošetajte stazama, istražite guste šume i uživajte u pogledu sa planinskih vrhova. Nacionalni park Fruška gora nudi razne aktivnosti na otvorenom, uključujući planinarenje, vožnju biciklom i izlete.

Probajte lokalnu hranu i vina:

Između obilazaka, zaustavite se u lokalnim restoranima i vinarijama. Probajte tradicionalna jela poput ajvara, dinstanog mesa ili jagnjetine ispod sača. Fruška Gora je poznata i po svojim vinima, pa ne propustite priliku da probate neko od domaćih vina.

Posetite Sremske Karlovce:

U blizini Fruške Gore nalazi se prelep grad Sremski Karlovci. Posetite ovaj grad bogate istorije i kulture, posetite Karlovačku gimnaziju, katedralu i probajte čuvene bermete.

Planirajte vreme za fotografisanje:

Ne zaboravite kameru! Fruška Gora nudi pregršt znamenitosti koje vredi pažnje. Fotografišite prelepe pejzaže, manastirsku arhitekturu i lokalne specijalitete.

Budite fleksibilni:

Iznajmljeni automobil vam omogućava da budete fleksibilni i istražite oblasti po vašem izboru. Ako naiđete na neočekivane atrakcije ili lokalne događaje, imate slobodu da ih dodate u svoj plan puta.

Obratite pažnju na vremenske uslove:

Pre nego što krenete, proverite vremensku prognozu. Budite spremni na sve vremenske uslove kako biste maksimalno uživali u svom putovanju.

Izlet na Frušku goru sa iznajmljenim automobilom pruža nezaboravno iskustvo istraživanja prirode, istorije i kulture ovog prelepog kraja.    

Kako da rezervišete rent a car vozilo? 

Rezervaciju rent a car vozila možete obaviti preko web stranice REZERVACIJA

Autor | Suzana Trajkovska

Suzana Trajkovska

Slični blogovi

Rent a car u jednom pravcu

Jednosmerno iznajmljivanje automobila menja način na koji putujemo, dajući nam veću autonomiju i fleksibilnost.

Kako platiti putarinu iznajmljenim automobilom

Bilo da ste domaći ili strani vozač, važno je da znate kako da plaćate putarinu, posebno ako vozite iznajmljeni automobil

Politika iznajmljivanja automobila

Iznajmljivanje automobila može biti odličan način da istražite destinaciju, ali je važno imati jasnu sliku o politici i uslovima koje primenjuju agencije.