Rent a car blog

Blog | Kako jeftinije rezervisati - iznajmiti automobil

Kako jeftinije rezervisati - iznajmiti automobil

Iznajmljeni automobil vam je pre svega potreban ako počinjete svoj odmor avionom i želite da ponovo budete mobilni na destinaciji za odmor. 

Gde možete pronaći najbolje ponude za iznajmljivanje automobila? 

Koliko treba da platite za iznajmljeni automobil zavisi od više faktora: kada iznajmljujete, koliko dugo i koji drugi uslovi važe. 

Brojni portali za iznajmljivanje automobila na Internetu će vam pomoći da pronađete jeftinu i dobru ponudu. Ponude kompanija za iznajmljivanje automobila znatno variraju. Pored toga, na tržištu postoje tri tipa provajdera: S jedne strane, postoje klasične agencije za iznajmljivanje koje vam nude sopstvena vozila na licu mesta. To uključuje Booom! rent a car Aerodrom Beograd, Royal rent a car Novi Sad, Rent a car Beograd Royal

Ovo uključuje male lokalne direktne agencije koji često nude sopstvene automobile za iznajmljivanje. Postoje i takozvani posrednici za iznajmljivanje automobila, koji se nazivaju i brokeri. Oni ne iznajmljuju svoja vozila, već samo uređuju automobile direktnih provajdera. Konačno, postoje različite onlajn platforme koje kombinuju ponude direktnih provajdera za iznajmljivanje automobila i posrednika.   

Prednost za vas: Tamo ćete naći najširi spektar ponuda, lako možete uporediti cene i uslove i takođe direktno rezervisati.  

Na portalu možete koristiti mnoge opcije filtera da biste izabrali idealnu ponudu. Nakon vaše rezervacije, prvo ćete dobiti potvrdu rezervacije ili takozvani vaučer od portala. Ugovor o zakupu potpisujete samo na licu mesta na mestu preuzimanja.
Najbolje je koristiti portale za poređenje da biste dobili pregled cena i uslova pre rezervisanja automobila. Ima smisla tražiti ponude na nekoliko portala. 

Važno: Ne gledajte samo na cenu, već se uverite da ponuda ispunjava određene minimalne kriterijume. 

Cene iznajmljenih automobila se stalno menjaju. Međutim, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da biste uštedeli novac:

Rezervišite što ranije  

Na mnogim mestima još uvek nema dovoljno vozila da održi korak sa velikom potražnjom za automobilima za iznajmljivanje. Čak i ako želite da rezervišete šest do osam nedelja unapred, ovo vreme isporuke često nije dovoljno za iznajmljivanje pristupačnog vozila. Najbolje je da rezervišete svoj automobil za iznajmljivanje odmah nakon što rezervišete svoje putovanje (hotel, let, itd.) - idealno šest meseci ili više unapred. Rezervacija pre polaska ima još jednu prednost: ako se nešto kasnije promeni u vašim željama ili neočekivano nađete bolju cenu, još uvek možete da otkažete ugovor. Dobre agencije omogućavaju vam da besplatno otkažete svoju rezervaciju do 24 sata unapred. S druge strane, iznajmljivanje automobila  na licu mesta može biti znatno skuplje. Često postoje posebne ponude za vikende. Ponekad su tri dana čak jeftinija od dva ili je cela nedelja jeftinija od pet dana. 

Načini plaćanja

Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila gotovinom, kreditnom karticom (Visa, Mastercard, Diners, Amex), ili uplatom na račun (pravna lica).

Kako da rezervišete rent a car vozilo?

Rezervaciju rent a car vozila možete obaviti preko web stranice REZERVACIJA ili pozivanjem broja +381 69 77 63 61.

Autor | Suzana Trajkovska

Suzana Trajkovska

Slični blogovi

Kako izbeći štetu na iznajmljenom automobilu

Izbegavanje oštećenja iznajmljenog automobila je neophodno kako bi se izbegli dodatni troškovi i komplikacije kod osiguravajućeg društva ili agencije za iznajmljivanje automobila.

Ograničenja kilometraže prilikom iznajmljivanja automobila

Ograničenja kilometraže prilikom iznajmljivanja automobila su pravila koja određuju koliko kilometara možete preći iznajmljenim vozilom bez dodatnih troškova.